Доступність посилання

ТОП новини

Савченко засуджена до 22 років за ґратами


На вирок Савченко у суді відреагували гімном України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

На вирок Савченко у суді відреагували гімном України

Донецький міський суд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Про це в судовому засіданні 22 березня заявив суддя Леонід Степаненко.

Перед тим суддя не зміг продовжити виголошення вироку, оскільки Надія Савченко стала голосно співати перероблену на власний текст народну пісню «Горіла сосна, палала». У рядку «Ой, коси, коси ви мої...» замість слова «коси» українка вставила слово «судді» і додала від себе «більше судить не будете».

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG