Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що відійшов від управління активами компанії Roshen


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що він відійшов від управління активами компанії Roshen, доручивши це відповідним консалтинговим та юридичним компаніям.

«Ставши президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси», – написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

При цьому він наголошує, що є першою посадовою особою в Україні, яка «серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права».

Третього квітня автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.

Журналісти-розслідувачі заявляють, що президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. В Адміністрації президента наразі цієї інформації не коментували.

Національне антикорупційне бюро України заявило, що не має повноважень розпочинати щодо чинного президента досудове розслідування, оскільки відповідно до закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» та Кримінального процесуального кодексу, підслідними бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема президент України, повноваження якого припинене.

На цю ж тему:

04.04.2016
Юррадник: дії Порошенка щодо активів Roshen були законними

Фірма «Авеллум»: створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передання активів Порошенка в управління авторитетної міжнародної трастової структури​

04.04.2016
Офшорний податковий маневр президента України (розслідування)

Радіо Свобода передруковує гучне розслідування щодо Петра Порошенка далі

XS
SM
MD
LG