Доступність посилання

ТОП новини

Парубій висловив сподівання на запровадження візової лібералізації з ЄС протягом кількох місяців


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив сподівання, що запровадження візової лібералізації для громадян України з боку Європейського союзу буде справою кількох місяців.

Крім того, сказав він агентству «Інтерфакс-Україна», він сподівається, що Верховна Рада почне діалог із керівництвом Європейського парламенту щодо можливого прискорення цього процесу.

За словами Парубія, той факт, що Європейська комісія передала до Європарламенту пропозицію щодо візової лібералізації, свідчить, що Україна на правильному шляху і має досить політичної волі, щоб іти ним.

Раніше в середу Єврокомісія повідомила, що запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України, перевівши Україну до списку держав, громадяни яких мають змогу подорожувати до країн Шенгенської зони без віз.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна вдало виконала всі критерії за планом дій щодо візової лібералізації.

Після того, як ця пропозиція буде схвалена, громадяни України, що мають біометричні паспорти, не потребуватимуть віз для короткотермінових (не більш як на 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздок без права на працевлаштування до країн Шенгенської зони.

XS
SM
MD
LG