Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний Романчук з лікарні поїхав у напрямку дому – СБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України заявляють, що заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук, підозрюваний у вимаганні хабара, мав право покинути лікарню, оскільки суд не ухвалив рішення щодо обрання йому запобіжного заходу.

«Правоохоронці оперативно підготували матеріали і направили до суду для обрання запобіжного заходу, але, на жаль, упродовж 72 годин, відведених українським законодавством, суд не ухвалив рішення. Тому він зміг покинути лікарню. Наскільки нам відомо, він поїхав у напрямку дому», – сказала Радіо Свобода речниця СБУ Олена Гітлянська.

У Службі безпеки України сподівається, що суд таки ухвалить рішення щодо запобіжного заходу для Миколи Романчука і він його виконає.

У приймальні третьої Одеської міської лікарні кореспонденту Радіо Свобода підтвердили, що Микола Романчук зараз у лікарні не перебуває.

6 червня, під час 5-годинного засідання, Приморський районний суд Одеси не зміг обрати запобіжний захід для Романчука. Його зі скаргами на високий тиск із зали суду забрала «швидка».

7 червня стан здоров’я Миколи Романчука начебто не дозволив продовжити засідання, яке було призначене на 10 годину ранку.

Наступне засідання Приморського суду Одеси призначене на 11.00 7 червня.

4 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що першого заступника голови Миколаївської ОДА етапують до Одеси. Перед цим на сайті ГПУ повідомили, що Військова прокуратурою Південного регіону України затримала «на гарячому» 4 посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.

XS
SM
MD
LG