Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: серед підозр до Єфремова – причетність до створення організації «ЛНР» 


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що затриманого сьогодні екс-керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова підозрюють у причетності до створення організації «ЛНР», а також діях з метою зміни меж території України та заволодінні майном «Луганськвугілля». Про це генпрокурор повідомив в суботу на брифінгу в Києві.

«Колишній голова фракції Партії регіонів громадин Єфремов підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме: у заволодінні майном «Луганськвугілля» шляхом зловживання службовим становищем за статтею 191 частини 5 ККУ, у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, порушенні Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за статтею 110 частини 3 ККУ, у вчиненні організаційного та іншого сприяння у створенні терористичної організації «ЛНР» за статтею 258-3 частини 1 ККУ», – заявив Луценко.

За його словами, причиною для затримання Єфремова стали підстави «вважати, що з його боку можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності».

Після затримання Єфремова доправили до слідчого ізолятора СБУ, де наразі відбуваються слідчі дії, уточнив Луценко. За його словами, ГПУ клопотатиме про двомісячний арешт для Єфремова задля проведення досудового слідства.

Раніше у суботу генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Єфремова в аеропорту «Бориспіль», коли він намагався вилетіти до Відня.

В партії «Опозиційний блок» затримання Олександра Єфремова назвали «репресіями проти опозиції».

XS
SM
MD
LG