Доступність посилання

ТОП новини

Шуляк: 20 лютого 2014 року доповідей про застосування вогнепальної зброї не було


Спецпризначенці використовують вогнепальну зброю проти протестувальників, Київ, вулиця Інститутська, 20 лютого 2014 року
Спецпризначенці використовують вогнепальну зброю проти протестувальників, Київ, вулиця Інститутська, 20 лютого 2014 року

Колишній командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк заявив, що 20 лютого 2014 року доповідей про застосування вогнепальної зброї підрозділами внутрішніх військ МВС не було.

«Жодних доповідей про застосування вогнепальної зброї підрозділами внутрішніх військ ненадходило…20 лютого повідомлення про роздачу зброї на вулиці Заньковецької надійшло безпосередньо мені від працівника правоохоронних органів, прізвища його зараз називати не буду, бо він перебуває на території України», – сказав він під час допиту у справі щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані.

Водночас екс-командувач внутрішніх військ МВС зазначив, що йому невідомо, правоохоронці яких підрозділів застосовували зброю щодо учасників акцій протесту 20 лютого 2014 року.

Крім того, Шуляк не зміг згадати зміст смс-повідомлень і дзвінків, які 20 лютого 2014 року надходили, за даними обвинувачення, з телефону колишнього президента Віктора Януковича.

Допит Шуляка відбувається у режимі у режимі відеоконференції, оскільки Шуляк перебуває в Ростові-на-Дону в Росії.

На початку тижня у цій справі суд допитав колишнього президента України Віктора Януковича.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG