Якщо будуть порушення, анулюємо ліцензію – Нацрада анонсувала позапланову перевірку NewsOne

Український телеканал NewsOne хотів провести 12 липня спільний з «Россия 24» телеміст, але після активної, зокрема, критики громадськості відмовився від ідеї

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на позаплановому засіданні 9 липня вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne через раніше озвучений, але потім скасований намір провести телеміст із російським телеканалом «Россия 24».

Під час позачергового засідання Нацради України з питань телебачення і радіомовлення. Київ, 9 липня 2019 року

«Якщо ми доведемо факти розпалювання ворожнечі, це буде вже друга санкція до телеканалу, яка дасть змогу нам звернутися до суду щодо анулювання ліцензії», – заявив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Водночас Костинський додав, що чинне законодавство передбачає складну процедуру щодо анулювання ліцензій мовників, навіть після неодноразового порушення ними українського законодавства.

«Ми неодноразово оголошували попередження телеканалу NewsOne і бачимо, що порушення тривають», – сказав Костинський.

7 липня російський телеведучий Дмитро Кисельов заявив, що канал «Россия 24», на якому він працює, 12 липня проведе спільний телеміст із українським каналом з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука NewsOne, але пізніше ефір було скасовано.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Власник NewsOne: заява Луценка про зв’язок телеканалу із російським банком – цинічна брехня

Низка українських політичних сил та їхніх лідерів виступили з критикою такого телемосту, а активісти влаштували пікет під стінами NewsOne.

Your browser doesn’t support HTML5

Що відбувалося біля телеканалу NewsOne у відео

Президент України Володимир Зеленський назвав намір провести телеміст небезпечним піар-ходом перед дочасними парламентськими виборами в Україні. Раніше канал пояснив бажання спільного проекту із російським телеканалом необхідністю провести розмову «з народами двох країн, а не з політиками».

Також Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про виклик на допит власника і ведучого телеканалу NewsOne.