Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: У найближчі роки Військово-Морські сили заплановано поповнити серією кораблів класу «корвет» українського виробництва


Про це Президент України заявив у неділю на прес-конференції у Севастополі. Він зазначив, що в рамках святкування 15-ї річниці Військово-Морських сил мав можливість побачити частину із 28 військових кораблів флоту.


Про це Президент України заявив у неділю на прес-конференції у Севастополі.

«З найбільш унікальних проектів, про які я хотів би повідомити – це «корвет», який має високу проектну розробку на рівні техніко-економічного обґрунтування. Цей проект уже сформований і це буде ціла серія кораблів, які будуть фінансуватися з державного бюджету, і будуть поповнювати військово-морський флот України», – сказав Віктор Ющенко.

Він також зазначив, що увагу приділятимуть модернізації вже існуючих військових кораблів.

Президент наголосив, що ВМС України перебувають в активній фазі, мають повний комплект та забезпечені всім необхідним для того, щоб підтримувати свій професійний клас і бойовий дух.

За словами Президента, щороку на 20-25% збільшується оборонний бюджет, в тому числі військово-морського флоту.

Глава держави зазначив, що сьогодні в рамках святкування 15-ї річниці Військово-Морських сил мав можливість побачити частину із 28 військових кораблів флоту.

«Це сучасні кораблі, кораблі, які приймають участь не тільки в планах, які забезпечують обороноздатність України, а й приймають участь у різного роду миротворчих операціях, які проводяться під різною егідою», – сказав Віктор Ющенко.

Водночас він зазначив, що проблема матеріального забезпечення ВМС є ключовою проблемою будь-якого військового флоту. За словами Президента, з одного боку, можна говорити про технічну досконалість українських ВМС, а з іншого – прогрес у військово-морській справі змушує Україну розбудовувати свої Військово-Морські сили.
XS
SM
MD
LG