Доступність посилання

ТОП новини

Чому Президент не хоче в Кабмін?


Тетяна Ярмощук Київ, 1 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Об’єктивні причини чи суб’єктивне небажання? Чому Президент вирішив не йти на сьогоднішнє засідання Кабміну? Як цю ситуацію оцінюють проурядові політики і пояснюють пропрезидентські?


Про участь Президента у розширеному засіданні уряду напередодні заявляв міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов. Втім, Віктор Ющенко вирішив не йти до стін уряду.

Ющенко і так достатньо спілкується із Прем’єром та урядовцями

Заступник керівника Секретаріату Президента Олександр Шлапак пояснює таке рішення Ющенка тим, що він і так достатньо спілкується із Прем’єром та урядовцями: «Президент ухвалив рішення не йти завтра на засідання уряду. Президент підготував три листи уряду, де чітко виклав своє бачення, що треба зробити. Він вважає, що те, що він хотів сказати на сьогоднішній день, він зробив, і розраховує, що буде почутий урядом».

Представник Партії регіонів Олексій Плотніков пов’язує рішення Президента із наближенням дати дострокових виборів: «Це не дуже коректна поведінка з боку Президента, враховуючи, що саме сьогодні Секретаріат досить високо поставився до економічних показників, до діяльності Кабінету Міністрів. Можливо, це є якесь передвиборче навантаження, і Президент тим самим хоче дистанціюватися від Прем’єр-міністра як від лідера Партії регіонів».

Щоб не зашкодити своєму політичному реноме і не додавати балів конкурентам?

Президент вибрав нейтральну позицію, щоб не зашкодити своєму політичному реноме і не додавати балів конкурентам. Так позицію Президента пояснив політичний експерт Андрій Єрмолаєв: «Президент зараз опинився в такому пікантному політичному становищі. Його найближче оточення фіксує, що за останні півроку в економіці непогані тенденції. Але з іншого боку, в умовах загостреної політичної конкуренції на підсумковому засіданні Кабміну підтверджувати це – це підтримувати реноме своїх політичних конкурентів».

4 серпня уряд Віктора Януковича святкуватиме річницю. За цей час Віктор Ющенко жодного разу не відвідав засідання Кабінету Міністрів.
XS
SM
MD
LG