Доступність посилання

ТОП новини

Більшість у Верховній Раді 5-го скликання проголосувала про скасування недоторканності


Депутати від більшості, які зібралися в залі, попередньо ухвалили і спрямували до Конституційного Суду законопроект щодо скасування недоторканності для високопосадовців. Депутати також проголосували за скасування депутатських пільг. Опозиція назвала сьогоднішнє засідання нелегітимним. Міністр юстиції Олександр Лавринович сьогодні теж назвав сумнівною правочинність рішень нинішнього складу парламенту. Президент вважає сьогоднішнє засідання Ради спробою зірвати вибори і попереджає депутатів про відповідальність. У засіданні Верховної Ради взяли участь 269 депутатів.

Депутати від більшості, які зібралися в залі, попередньо ухвалили і спрямували до Конституційного Суду законопроект щодо скасування недоторканності для високопосадовців.

Депутати також проголосували за скасування депутатських пільг.

Сьогодні на засіданні Верховної Ради у Києві ці депутати проголосували за те, щоб виключити з Закону про статус народного депутата статті, які стосуються виплати матеріальної допомоги, транспортного забезпечення та інші.

«Треба скасувати матеріальну допомогу, яка була забита у цьому законі, – 50 відсотків від зарплати депутата. Також пропонується скасувати норму, коли депутат при виході у відпустку отримував подвійний розмір заробітної плати. Пропонується скасувати пільги депутатам щодо пенсійного забезпечення», – заявляв заступник лідера фракції Партії регіонів Кисельов.

Опозиція назвала сьогоднішнє засідання нелегітимним.

Зокрема, представник «Нашої України – Народної самооборони» Микола Оніщук укотре нагадав: «Верховна Рада України, до складу якої входить менше ніж 300 народних депутатів, є неправомочною проводити пленарні засідання до поновлення конституційної чисельності Верховної Ради шляхом приведення обраних депутатів до присяги».

Міністр юстиції Олександр Лавринович сьогодні теж назвав сумнівною правочинність рішень нинішнього складу парламенту.

Він теж звернув увагу, що після складання повноважень представниками БЮТ та «Нашої України» парламент втратив правочинність, оскільки не має у своєму складі 300 депутатів.

Президент вважає сьогоднішнє засідання Ради спробою зірвати вибори і попереджає депутатів про відповідальність.

Віктор Ющенко нагадав, що, за Конституцією, Верховна Рада 5-го скликання неповноважна, а будь-які її рішення нелегітимні.

У засіданні Верховної Ради взяли участь 269 депутатів, які представляють парламентську коаліцію, а також деякі колишні члени «Нашої України» і БЮТ, які раніше перейшли на бік коаліції.

Матеріали до теми:

• Депутати Верховної Ради 5 скликання проголосували за скасування депутатських пільг

• Олександр Лавринович вважає сумнівною правочинність рішень нинішнього складу Верховної Ради

• Президент вважає плановане на вівторок засідання Верховної Ради 5-го скликання спробою зірвати вибори і попереджає депутатів про відповідальність

• Коаліція під куполом

• Верховна Рада України 5-го скликання планує у вівторок «внести зміни до Конституції» про скасування депутатської недоторканності

• Олександр Мороз «не знає», чи візьмуть участь БЮТ і «Наша Україна» завтра у засіданні парламенту

• Представники коаліції сьогодні узгоджують перелік питань, які мали б обговорити у вівторок на парламентському засіданні

• Розпущені збиратимуться?

• Компартія не погоджується з порядком денним позачергової сесії, який пропонує спікер парламенту Олександр Мороз

• Ющенко вважає, що підтримка Януковичем ідеї проведення сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня загострить політичну ситуацію

• Віктор Янукович пропонує розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік

• Вiктор Ющенко знову наголосив, що правових пiдстав для проведення сесiї Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня немає
XS
SM
MD
LG