Доступність посилання

ТОП новини

Київська влада просить суд обмежити проведення акцій на Майдані Незалежності


Наразі в центрі столиці триває монтування сцени «Союзу молоді регіонів України». Минулого тижня прихильники «регіоналів» розпочали тут безстрокову акцію на підтримку програми Партії регіонів. Водночас, депутат Київради від «Нашої України» Зорян Шкіряк в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що рішення про використання Майдану Незалежності у передвиборчій агітації лежить суто в політичній площині: «Яким би рішення суду не було, вже ніхто не буде гнати тих людей з фактично захопленого Майдану». Раніше біло-блакитні та помаранчеві домовлялися про невикористання Майдану у ході передвиборчої кампанії.


Наразі в центрі столиці триває монтування сцени «Союзу молоді регіонів України».

Минулого тижня прихильники «регіоналів» розпочали тут безстрокову акцію на підтримку програми Партії регіонів. Водночас, депутат Київради від «Нашої України» Зорян Шкіряк вважає, що рішення про використання Майдану Незалежності у передвиборчій агітації лежить суто в політичній площині.

В інтерв’ю Радіо Свобода Зорян Шкіряк заявив: «Яким би рішення суду не було, вже ніхто не буде гнати тих людей з фактично захопленого Майдану. Така практика вже була. Вони діють по сценарію, який нагадує колишню президентську кампанію».

А представниця Партії регіонів Людмила Кириченко запевняє, що головна мета наметового містечка на майдані Незалежності – відстояти чесні вибори: «Я вважаю, що це найефективніший метод, щоб привернути увагу світової спільноти до того, що у нас зараз відбувається в Україні».

Опозиція ж не планує робити зустрічних кроків. На переконання представника Блоку Юлії Тимошенко Анатолія Семиноги, сьогодні немає підстав для скликання Майдану: «Ми не погрожуємо суспільству ніякими майданами. Ми переконані, що вибори відбудуться в рамках чинного законодавства і ніяких проблем на цих виборах не буде».

Водночас голова Політради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко заявив сьогодні, що підготовка Партією регіонів заходів на Майдані свідчить про її намір не визнавати результатів виборів.

Раніше біло-блакитні та помаранчеві домовлялися про невикористання Майдану у ході передвиборчої кампанії.

Матеріали до теми:

• Майданний синдром • Виборча юриспруденція • Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG