Доступність посилання

ТОП новини

Голова МАГАТЕ застеріг від спекуляцій щодо використання сили проти Ірану; напередодні Франція закликала світ готуватися до «найгіршого» в ядерній кризі з Тегераном


Міністр закордонних справ Франції не виключає можливості війни, якщо не врегулюють питання навколо іранської ядерної програми. Президент Ірану відповів на ці слова черговою клятвою, що його країна продовжить здійснювати свою ядерну програму і не відступить під міжнародним тиском від збагачення урану.

Мохамед ель-Барадей попередив, що сила проти Ірану може бути застосована тільки в тому разі, якщо інші варіанти будуть вичерпані.

У неділю Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер заявив, що не виключає можливості війни, якщо не врегулюють питання навколо іранської ядерної програми.

В інтерв’ю французькому телебаченню і радіо Бернар Кушнер відзначив, що Іран, якщо матиме ядерну зброю, становитиме «справжню загрозу для всього світу».

Він вважає, що пріоритетом залишаються переговори про вихід із цієї кризи.

Але врешті, на думку французького міністра, якщо переговори про згортання іранської ядерної програми проваляться, світ «має бути готовий до найгіршого, а найгірше – це війна».

Кушнер також заявив, що Франція закликала Євросоюз підготувати нові санкції проти Ірану окрім тих, що вже запровадила Рада Безпеки ООН.

У відповідь на ці висловлювання офіційна іранська новинна агенція IRNA звинуватила Францію у «догоджанні Сполученим Штатам», які «окупували президентську резиденцію» на Єлисейських полях і прагнуть зробити з неї «копію Білого Дому».

Водночас в Ізраїлі речник Міністерства закордонних справ привітав заяву голови французького МЗС, яку назвав «зрозумілим посланням» Іранові.

А Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад відповів на слова Бернара Кушнера черговою клятвою, що його країна продовжить здійснювати свою ядерну програму і не відступить під міжнародним тиском від збагачення урану.

Офіційний Тегеран також заявив, що Франція завдає шкоди своїй міжнародній репутації тим, що говорить про можливість війни проти Ірану.

Матеріали до теми:

• Франція попереджає про можливу війну з Іраном
XS
SM
MD
LG