Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці у виборах чи поза?


Тетяна Ярмощук Київ, 26 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Президент закликає правоохоронців залишатися поза політикою під час виборів. Чи будуть силовики аполітичними і чи зуміють забезпечити порядок на виборах?

Сьогодні українські правоохоронні органи аж занадто аполітичні, вважає представник Партії регіонів Тарас Чорновіл: «У Сумській області нещодавно була цікава історія, коли виступає Голова Верховної Ради Олександр Мороз, його ж партію представляє міністр внутрішніх справ Цушко, і у цей же момент міліція спокійно дивиться, як якась там групка петеушників, які взагалі не мають права брати участь у виборчому процесі, обливає брудом і криком зриває виступ Голови Верховної Ради. Тому там уже не просто аполітичність, а зашугали там міліціонерів, що вони взагалі бояться бути діяльними там, де вони навіть зобов’язані щось робити за законом».

Представник «Нашої України – Народної самооборони» Микола Оніщук висловлює сподівання, що правоохоронці під час виборів таки зуміють залишатися поза політикою: «Ми не виключаємо, що ряд керівників обласних управлінь, які були змінені у зв’язку із призначенням нинішнього міністра, можливо, не усвідомлюючи до кінця своєї відповідальності, даватимуть вказівки своїм підлеглим діяти на захист тієї чи іншої політичної сили».

Микола Оніщук висловив також переконання, що правоохоронці в переважній своїй більшості не будуть втручатися, порушуючи закон.

Україна ще не досягла моменту, коли силовики залишаються поза політикою, переконаний журналіст, що пише на кримінальну тематику, Олег Єльцов: «За кілька днів до виборів Президент збирає силовиків, цьому передують теж такі доволі серйозні заяви з його боку на адресу опонентів. Практика минулих років показує, що українські силовики не залишилися поза політикою, як нам було обіцяно».

Учора Президент зустрічався із керівниками правоохоронних органів. Віктор Ющенко закликав силовиків до відповідальності та аполітичності у день голосування.
XS
SM
MD
LG