Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії: нинішні події в країні – «бездарна імітація революції троянд»


Михеїл Саакашвілі, вважає, що ці виступи опозиціонерів вигідні насамперед Росії.


Михеїл Саакашвілі, вважає, що ці виступи опозиціонерів вигідні насамперед Росії, телебачення якої «практично в прямому ефірі транслює мітинг опозиції в Тбілісі». В якості аргументу він навів таке: «Весною міжнародна спільнота має намір визнати незалежність Косова. І Росія вже заявила: якщо це станеться, вона визнає Абхазію і Південну Осетію».

Учора в своєму телезверненні до народу президент Грузії повідомив і про намір знову балотуватися на посаду глави держави на виборах восени наступного року.

Це був його перший виступ за три дні протестів опозиції.

Президент підкреслив, що ці події є «частиною демократії, за яку ми боролися». З іншого боку, «те, що відбувається, – це бездарна імітація революції троянд».

Саакашвілі звинуватив опозицію в організації кампанії проти нього. Президент також заявив про спроби деяких російських політичних сил влаштувати заворушення у Грузії.

Грузинська опозиція вимагає відставки президента Саакашвілі, проведення дострокових парламентських виборів та звільнення осіб, яких опозиція називає політв’язнями.

За словами Саакашвілі, навколо питання перенесення виборів в керівництві країни були серйозні дебати. Рішення ухвалювали спільно, в тому числі з депутатами взимку 2006 року. «Зараз, майже через, рік опозиція згадала і використала в якості приводу для напруги в суспільстві», – заявив президент Грузії.

Сьогодні у Тбілісі мітинг опозиції, за словами його організаторів, продовжиться.
XS
SM
MD
LG