Доступність посилання

ТОП новини

Тіла 8 шахтарів не зможуть дістати з шахти імені Засядька ще тривалий час


Вони залишаються в зоні, де триває пожежа, яку можуть гасити ще кілька місяців, повідомив міністр вугільної промисловості, заступник голови урядової комісії з розслідування причин аварії Сергій Тулуб. За його словами, про це вже повідомили родини цих шахтарів. Тіла ще 3 гірників із загалом 11, яких офіційно вважають зниклими безвісти, ймовірно, перебувають в іншій ділянці, звідки їх можна буде дістати через кілька діб, сказав міністр. Тіла інших 89 шахтарів, за його словами, вже впізнали. У четвер поховають останніх 23 із них. 38 загиблих поховали в середу, 28 у вівторок.


Вони залишаються в зоні, де триває пожежа, яку можуть гасити ще кілька місяців, повідомив міністр вугільної промисловості, заступник голови урядової комісії з розслідування причин аварії Сергій Тулуб.

За його словами, про це вже повідомили родини цих шахтарів.

Тіла ще 3 гірників із загалом 11, яких офіційно вважають зниклими безвісти, ймовірно, перебувають в іншій ділянці, звідки їх можна буде дістати через кілька діб, сказав міністр.

Тіла інших 89 шахтарів, за його словами, вже впізнали.

У четвер поховають останніх 23 із них. 38 загиблих поховали в середу, 28 у вівторок.

Родинам загиблих гірників планують надати приблизно по 300 тисяч гривень допомоги.

Першу версію причин аварії мають оприлюднити в четвер, заявив заступник голови урядової комісії. Експертна група попросила ще добу, щоб підготувати ці версії, сказав Тулуб у середу в Донецьку.

Тим часом у ділянках шахти імені Засядька, які не пов’язані з недільною аварією й пожежею, в середу поновили видобуток вугілля, додав він.

Матеріали до теми:

• У Донецьку в вівторок, у День національної жалоби, поховали перших 28 загиблих від вибуху на шахті імені Засядька • Польща допоможе родинам шахтарів, які загинули на шахті в Донецьку • Хто такий Засядько? Що собою становить шахта його імені? • Вугільна трагедія • Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах
XS
SM
MD
LG