Доступність посилання

ТОП новини

Росія, роблячи заяви про посилення антиросійських настроїв в Україні, втрутилася в її внутрішні справи, наголошує Українська народна партія


У повідомленні прес-служби УНП сказано, що партія вважає «безпрецедентним втручанням у внутрішні справи України» заяву російського МЗС у зв''язку з «антиросійськими проявами» в Україні, оприлюднену 14 грудня.

У повідомленні прес-служби УНП сказано, що партія вважає «безпрецедентним втручанням у внутрішні справи України» заяву російського МЗС у зв''язку з «антиросійськими проявами» в Україні, оприлюднену 14 грудня.

Члени партії зазначають, що русофобство – це тільки фантазія російського Міністерства закордонних справ, оскільки, як зазначено у повідомленні, «жодного судового звернення щодо утисків прав росіян в Україні не було зафіксовано, як і не було порушено жодної судової справи щодо цього... в Європейському суді з прав людини».

УНП звертає увагу, що в Україні права національних меншин захищені набагато краще, ніж права українців у Росії.

«Ми переконані, що будувати взаємовигідні й дружні відносини наших народів можливо тільки виходячи із взаємоповаги України й Російської Федерації як рівноправних суверенних держав», – мовиться в заяві партії.

14 грудня Росія заявила про посилення антиросійських настроїв і проявів в Україні.

Після цього Президент Росії Владімір Путін заявив про дискримінацію російськомовних громадян в Україні, а також про інші недружні кроки України останнім часом.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що вважають нетактовним дискутувати з Міністерством закордонних справ Росії з приводу Голодомору 1932-33 років.

Матеріали до теми:

• Україна хоче будувати з Росією прагматичні, рівноправні стосунки, без ідеологізації та комплексу «старшого і молодшого братів» • Юрій Луценко вважає, що Владімір Путін недостатньо поінформований про історію України • Президент Росії знову твердить про «недружні кроки» України • Президент України звертає увагу свого російського колеги на ситуацію навколо Української бібліотеки в Москві • Невідомі вивезли з Української бібліотеки в Москві унікальний газетний фонд • Українське МЗС «із гумором» сприймає заяву російського зовнішньополітичного відомства щодо «антиросійських настроїв» в Україні • У Львові обурені заявою МЗС Росії • У Криму виступають проти антиукраїнських проявів російського МЗС • Москва занепокоєна «антиросiйськими проявами» в Українi
XS
SM
MD
LG