Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко своїми указами ввів у дію рішення РНБО щодо відставки міністрів транспорту та з питань надзвичайних ситуацій


Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Юрій Продан заявив, що тепер Кабінет Міністрів має ухвалити рішення про звільнення Миколи Рудьковського і Нестора Шуфрича. На початку тижня Рада національної безпеки і оборони вирішила, що Прем’єр-міністр має звільнити Миколу Рудьковського та Нестора Шуфрича у зв’язку з неналежним виконанням ними своїх посадових обов’язків. На думку Президента України, Микола Рудьковський не зміг вжити заходів для підвищення безпеки на залізницях, а Нестор Шуфрич – належним чином ліквідувати наслідки стихійних лих в Україні. Самі міністри своєї вини не визнали. Віктор Янукович назвав його «політичним».

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Юрій Продан заявив, що тепер Кабінет Міністрів має ухвалити рішення про звільнення Миколи Рудьковського і Нестора Шуфрича.

«Сьогодні багато хто говорить, що ухвалення таких рішень не є компетенцією РНБО. Хотів би звернути увагу, що відповідно до Конституції України Рада повинна вирішувати кадрові питання, коли вони становлять проблему національній безпеці країни», – наголосив Продан.

На початку тижня Рада національної безпеки і оборони вирішила, що Прем’єр-міністр має звільнити Миколу Рудьковського та Нестора Шуфрича у зв’язку з неналежним виконанням ними своїх посадових обов’язків.

На думку Президента України, Микола Рудьковський не зміг вжити заходів для підвищення безпеки на залізницях, а Нестор Шуфрич – належним чином ліквідувати наслідки стихійних лих в Україні.

Самі міністри своєї вини не визнали.

Міністр юстиції назвав рішення РНБО незаконним.

Віктор Янукович назвав його «політичним» і заявив, що обговорюватиме це питання з Президентом і висловить йому свій погляд на це «в площині закону, в площині Конституції».
XS
SM
MD
LG