Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Україна успішно складає уроки демократії, без чого неможлива її європейська інтеграція


Так Президент охарактеризував події у Верховній Раді на міжнародному форумі «Україна – Європа».

Так Президент охарактеризував події у Верховній Раді на міжнародному форумі «Україна – Європа».

«Я переконаний, що ті надумані обставини, на яких сьогодні формується начебто верхня система протистояння в українському парламенті увійде у минуле. Тому що тут немає предмету дискусій, це все надумане. А парламент України запрацює конструктивно, і продемонструє для ринку – перш за все ділового – політичну стабільність. Другими словами, з цього не треба робити трагедії. Але треба робити уроки», – зазначив Віктор Ющенко

За його словами, навіть у контексті дострокових парламентських виборів Україна продемонструвала, що має достатній інструментарій політичного діалогу і демократії, щоб дати відповіді на всі виклики, на такі суперечності, які дуже часто, у тому числі в сусідів України, викликали набагато гостріші суперечності й більш недемократичні форми їхнього розв’язання.

Віктор Ющенко вкотре висловив сподівання, що парламент запрацює вже найближчим часом.

Учора Президент заявив, що не готовий розпустити Верховну Раду, навіть якщо вона не працюватиме впродовж 30 днів.

Останнє пленарне засідання парламенту відбулося в середині цього місяця.

Тим часом, відповідно до Конституції, Президент має право розпустити парламент у разі його бездіяльності протягом 30 днів.

Наступного понеділка має відбутися засідання погоджувальної ради парламенту, на якій політичні сили сподіваються підписати політичну угоду про розблокування Ради.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко: Україна хоче отримати статус «асоційованого члена» Євросоюзу • Форум «Європа – Україна»: одне з головних питань – енергетична безпека європейського континенту • У Києві стартує форум «Україна – Європа»
XS
SM
MD
LG