Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту


За словами Голови Верховної Ради, документ у понеділок запропонують на підписання лідерам парламентських фракцій. Документ передбачає, що Верховна Рада відновить пленарні засідання з 4 березня.


За словами Голови Верховної Ради, документ у понеділок запропонують на підписання лідерам парламентських фракцій.

Як зазначив Арсеній Яценюк у п’ятницю, представники фракцій вирішили відкликати всі проекти постанов щодо НАТО й внести новий проект.

«Ухвалене рішення відкликати всі постанови й внести одну єдину постанову, підписану тими представниками фракцій, які брали участь в роботі зазначеної групи. І, відповідно, проголосувати за текст постанови в залі», – сказав спікер.

Документ передбачає, що Верховна Рада відновить пленарні засідання з 4 березня.

Раніше у п’ятницю лідер Партії регіонів Віктор Янукович висловив сподівання, що парламент відновить свою роботу наступного тижня.

Водночас обов’язковою умовою розблокування він назвав розгляд у Верховній Раді питання про доцільність приєднання України до Плану дій для членства в НАТО в першу чергу.

«Якщо буде проголосована постанова, яку запропонує опозиція, ми будемо йти разом із коаліцією до розгляду всіх інших питань, пріоритетність яких ми визначимо спільно і який вкрай сьогодні необхідний для країни», – заявив він.

Президент Віктор Ющенко раніше висловлював сподівання, що парламент запрацює з понеділка, 3 березня.

До робочої групи, яка працювала над угодою, увійшли представники всіх парламентських фракцій, окрім КПУ.

Напередодні Віктор Янукович заявляв, що бачить лише два виходи з парламентської кризи – або переформатування коаліції, або нові дострокові вибори.

Президент Віктор Ющенко натомість зазначив, що не розпускатиме парламент, навіть якщо той не працюватиме довше за відведені Конституцією 30 днів.

Партія регіонів блокує роботу Верховної Ради під приводом вимоги відкликати підпис спікера під листом щодо приєднання України до плану дій для членства у НАТО та якнайшвидше провести парламентські слухання і референдум про вступ України до Північноатлантичного союзу.

Один із провідних представників Партії регіонів Тарас Чорновіл раніше заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що справжньою причиною блокування є, на його думку, брак довіри. Проблему ж НАТО він назвав маргінальною для України.

Матеріали до теми:

• Чи буде розпущена Верховна Рада вдруге? • «Політична угода не є гарантією від нових політичних конфліктів» – Андрій Єрмолаєв • Коаліція та опозиція обіцяють у понеділок сісти за стіл
XS
SM
MD
LG