Доступність посилання

ТОП новини

Доля українських морякiв із судна «Нафтогаз-67» залишається невiдомою


За повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, рятувальні роботи біля берегів Гонконга тривають і в них беруть участь 44 водолази.


За повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, рятувальні роботи біля берегів Гонконга тривають і в них беруть участь 44 водолази.

Речник українського МЗС Василь Кирилич повідомив, що сьогодні до місця трагедії прибуде українська делегація: «Судно і надалі перебуває у цій позиції – килем доверху. На жаль, воно не є зрушене з місця. Очікується, що найближчим часом прибуде потужний кран, який має технічні можливості, щоб підняти судно наверх. Сьогодні по обіді на місце трагедії мала би прибути урядова комісія. На цю пору дипломати Посольства України у Китаї працюють над питанням відновлення документів врятованих українських громадян».

Наразі водолази не змогли проникнути у внутрішні відсіки корабля. Їхню роботу ускладнює сильна течія і майже нульова видимість.

Рятувальники кажуть, що шансів виявити моряків живими в «повітряних кишенях» внутрішніх приміщень практично не залишилося. Судно перебуває під водою вже близько 60 годин, а за оцінками місцевих медиків, у таких умовах люди могли б протриматися живими більш ніж 12 годин.

Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло три дні тому через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці.

На судні перебували 25 людей: 24 українці і один представник Китаю. Сімох членів екіпажу (6 українців і одного китайця) вдалося врятувати.

18 українських моряків вважають зниклими безвісти.

Матеріали до теми:

• Доля 18 українських моряків досі невідома
XS
SM
MD
LG