Доступність посилання

ТОП новини

У Гонконгській протоці тривають рятувальні роботи на місці аварії судна «Нафтогаз-67»


Китайська служба морського порятунку направила додатково 22 водолазів для участі в пошуковій операції біля берегів Гонконгу, де затонуло українське судно «Нафтогаз-67». Сильна течія, низька видимість і циркуляція води навколо судна ускладнюють умови рятувальних робіт. Україна попросила Китай забезпечити її участь в розслідуванні аварії судна «Нафтогаз-67». Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло у суботу через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці.


Китайська служба морського порятунку направила додатково 22 водолазів для участі в пошуковій операції біля берегів Гонконгу, де затонуло українське судно «Нафтогаз-67».

Загалом у цих роботах задіяні вже 44 водолази. До місця аварії направлено також найпотужніший плавучий кран, який, проте, прибуде туди лише у п''ятницю.

Водолази не змогли поки що проникнути у внутрішні відсіки судна. Їхню роботу ускладнює сильна течія і майже повна відсутність видимості. Під час повторних простукувань корпусу судна, підводники ніяких сигналів у відповідь зсередини не почули.

Шансів на виявлення моряків живими в можливих «повітряних кишенях» внутрішніх приміщень практично не залишилося. Судно знаходиться під водою вже близько 60 годин.

Україна попросила Китай забезпечити її участь в розслідуванні аварії судна «Нафтогаз-67». Прес-служба Міністерства закордонних справ повідомила у понеділок, що відповідне прохання посол у Китаї Сергій Камишов передав директорові департаменту з морських справ Спеціального адміністративного округу Сянган (Гонконг) Роджеру Таперу.

Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло у суботу через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці.

На судні перебували 25 людей: 24 українці і один представник Китаю.

Семеро членів екіпажу – шестеро українців і один громадянин Китаю – під час зіткнення перебували на верхній палубі, їх підібрали рятувальники у відкритому морі.

18 українських моряків вважають зниклими безвісти.

За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, станом на 25 березня доля 18 членів екіпажу залишається невідомою.

Як повідомляє УНІАН до Китаю відбула група експертів Комісії з розслідування причин аварії судна «Нафтогаз-67» на чолі з першим заступником міністра транспорту та зв''язку України.

Матеріали до теми:

• Доля 18 українських моряків досі невідома
XS
SM
MD
LG