Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала відзначати кінець війни 8 травня


В Києві вшанували полеглих у Другій світовій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

У Києві вшанували полеглих у Другій Світовій.

Понад 100 свічок у пам’ять про загиблих у Другій світовій війні запалили у четвер біля монументу Слави в Києві. Таким чином представники Міністерства культури та Інституту національної пам’яті вшанували загиблих.

Міністр культури Євген Нищук, який взяв участь у вшануванні, нагадав, що у тій війні загинуло близько 10 мільйонів. І що нині Україна вшановує всіх полеглих у боротьбі з нацизмом у складі різних формувань – Червоної армії, Української повстанської армії, армій країн-союзників Антигітлерівської коаліції.

«Як відомо, капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері. Формально саме у цей день завершилася війна у Європі. Таким чином цього року Україна розширює відзначення пам’яті про війну, яка ніколи знову не повинна повторитися. Початок заходів 8 травня також дозволить провести частину святкувань у єдності з іншими країнами Антигітлерівської коаліції. Не потрібно пафосу парадів. Краще знайти ветеранів, які ще живі, поспілкуватися з ними, або доглянути могилки солдатів. Чимало з них – занедбані», – зазначає Євген Нищук.

У рамках вшанування загиблих у Другій світовій, у Парку Слави у Києві відбувся концерт, на якому лунала українська та європейська музика. Він завершився о 23.00, символізуючи перші хвилини миру в Європі 69 років тому.
XS
SM
MD
LG