Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон спецпризначення «Дніпро-1», попри заяви Тарути, не залишить зону АТО – командир


Батальйон спеціального призначення «Дніпро-1», сформований із добровольців на Дніпропетровщині під егідою облдержадміністрації і підпорядкований МВС України, не полишить зону АТО і продовжуватиме допомагати в наведенні ладу на Донбасі. Заяву про це зробив сьогодні командир батальйону «Дніпро-1», керівник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза.

За його словами, батальйон «не збирається у відпустку і буде виконувати свою головну мету – знищення терористів, які вбивають українських військових та мирних громадян на території АТО».

Як заявив Береза, це – його відповідь на нещодавні заяви голови Донецької ОДА Сергія Тарути.

«Ми наголошуємо, по-перше, на тому, що бійців батальйону «Дніпро-1» не було у містах, зазначених в зверненні пана Тарути, а, по- друге, хочемо нагадати про те, що всі батальйони особливого призначення входять до складу МВС і підпорядковуються не губернаторам. Це означає, що «очищення» території від ворогів триває», – заявив Береза.

У четвер голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута заявив, що Донецька область не потребує залучення батальйонів з інших областей і що виступає за створення місцевих батальйонів з місцевих жителів.

На Дніпропетровщині з ініціативи місцевої облдержадміністрації та МВС створили кілька батальйонів спецпризначення міліції – «Дніпро-1», «Донбас», «Артемівськ», «Шахтарськ», «Січеслав». Окремі з них майже на 100% складаються з жителів Донбасу, які записались добровольцями, щоб боротися з озброєними сепаратистами в рідних містах.

XS
SM
MD
LG