Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька міськрада не проголосувала за відставку мера, сесію закрили


Олександр Сін (архівне фото)
Олександр Сін (архівне фото)

Депутати Запорізької міськради через відсутність кворуму не розглядали заяви про відставку міського голови Олександра Сіна і секретаря міськради Романа Тарана.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Сін і Таран написали заяви під тиском лідера Радикальної партії Олега Ляшка, його колег-депутатів і протестувальників, які прибули на засідання міської ради.

Водночас, за словами юристів мерії, ці заяви фактично не є дійними, бо вони не були ухвалені і затверджені депутатами на сесії.

Як заявив Сін, сьогодні в міськраді було саме те силове захоплення, про яке він попереджав кілька днів тому.

Нинішню сесію міської ради Запоріжжя закрили. Коли відбудеться наступна, поки що невідомо. Джерела Радіо Свобода кажуть, що через днів два-три може бути призначена позачергова, але її проведення не афішуватимуть.

Раніше сьогодні кілька сотень запоріжців на чолі з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком і групою парламентарів від Радикальної партії увійшли до сесійної зали Запорізької міськради, де відбувалася сесія, з вимогою відставки міського голови Олександра Сіна.

8 грудня мер Запоріжжя заявив, що має відомості про підготовлюване силове захоплення Запорізької міськради. Він закликав жителів міста не піддаватися на провокації. Міністерство внутрішніх справ заявило, що не має інформації про підготовку захоплення будівлі Запорізької мерії під час проведення сесії міськради 10 грудня.

XS
SM
MD
LG