Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада: канали ризикують втратити ліцензію за трансляцію фільмів з Охлобистіним


Юрій Артеменко
Юрій Артеменко

Українські мовники, що не знімуть з ефіру фільми за участю російського актора Івана Охлобистіна, спершу отримають попередження, а при повторних порушеннях можуть позбутися ліцензії. Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

9 грудня Експертна комісія питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно заборонила розповсюдження в Україні 71 фільму за участю Охлобистіна.

За словами Артеменка, ця заборона є безстроковою. Разом з тим голова Нацради заявив, що не підтримує такі заходи на державному рівні.

«Правильніше було б, якби канали самі це зробили. Можливо, ситуація із забороною фільмів з Охлобистіним і Пореченковим змусить самі канали вийти з якоюсь ініціативою, пропозицією, з якоюсь політикою стосовно не всіх російських серіалів, а тих, які викликають щонайменше подив», – сказав Артеменко.

Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно заборонила 71 фільм і серіал з участю російського актора та сценариста Івана Охлобистіна.

У жовтні СБУ заборонила в’їзд до України Охлобистін. Він відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

Зокрема, російський актор Охлобистін заявляв, що сподівається на введення російських військ в Україну.

Актор у відповідь на заборону фільмів із його участю заявив, що це «привід порушити закон».

XS
SM
MD
LG