Доступність посилання

ТОП новини

У Ризі обговорили відповідь на агресивну інформаційну політику Кремля


У столиці Латвії Ризі презентували політичний документ-рекомендацію «Відповідь на здійснювану Росією агресивну інформаційну політику». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, документ розроблений Балтійсько-Чорноморським альянсом у співпраці з понад 20 експертами у сфері державного управління, безпеки і ЗМІ країн Балтії, України, Молдови, Росії й Польщі.

Документ надає загальний огляд загроз інформаційного простору держав Балтії, України, Грузії й Молдови, а також низку конкретних пропозицій стосовно дій, як зміцнити медійне середовище та розвивати ефективну регіональну співпрацю для зменшення загроз інформаційного простору, створених Росією.

Голова Балтійсько-Чорноморського альянсу Сарміте Елерте під час презентації 11 березня зазначила, що присутність російських ЗМІ на ринках країн Балтії, України, Грузії та Молдови й агресивна інформаційна кампанія Росії створює загрозу для цих держав.

Події в Україні засвідчили, що інформація може бути використана як зброя у гібридній війні, додала вона. На цю агресивну інформаційну політику слід давати відповідь, однак вона не має бути ідентичною російським загрозам, адекватна відповідь має базуватися на демократичних принципах, сказала Сарміте Елерте.

31 березня рекомендаційний документ представлять для обговорення в Україні. З доданими українською стороною пропозиціями документ в кінці квітня обговорюватиметься у Брюсселі, щоб остаточний узагальнений варіант представити на саміті «Східного партнерства ЄС», який відбудеться у травні в Ризі в рамках головування Латвії в Раді ЄС.

XS
SM
MD
LG