Доступність посилання

ТОП новини

У Криму чути українське радіо


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українське радіо, появу якого в Криму раніше анонсував міністр інформполітики України Юрій Стець, також можна почути на півострові. Зокрема, «Крим. Реалії» вдалося зловити в Сімферополі радіоефір, який транслює «Українське національне радіо» і контент радіо «Ера».

Колишній головний редактор телерадіоцентру «Бриз» ВМС України Мирослав Мамчак у Facebook повідомив, що українська радіостанція мовить і в Севастополі.

Міністр інформполітики України Юрій Стець у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» підтвердив запуск українського радіо на півострові і зазначив, що незабаром ефір наповниться програмами спеціально для жителів Криму.

«Йдеться про інформаційний продукт кримськотатарською мовою та окремі програми російською мовою. Його контент стосуватиметься інформування про те, що відбувається в Україні і, зокрема, в Криму», – сказав він.

За словами міністра, над контентом для кримчан для українського радіо, в тому числі, будуть працювати кримські журналісти.

«Технічно ми вже почали працювати, зараз розженемо сигнал, а створення програмного продукту і його запуск – це питання найближчих днів», – сказав Стець.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що найближчим часом у Криму можна буде почути українське радіо. За його словами, відомство на своєму сайті оприлюднить частоту, на якій можна буде почути українські програми на окупованій території.

«Прем’єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов заявляв, що «влада» півострова не допустить відновлення українського мовлення.

Українські канали зникли з аналогового мовлення в Криму в березні 2014 року, після анексії півострова Росією.

XS
SM
MD
LG