Доступність посилання

ТОП новини

США нагадують, що підтримували оборону України протягом 20 років, і за Януковича


Американські військові на міжнародному летовищі Львова, 17 квітня 2015 року
Американські військові на міжнародному летовищі Львова, 17 квітня 2015 року

Речниця Державного департаменту США Марі Гарф, коментуючи прибуття до України американських військових інструкторів, нагадала, що Сполучені Штати підтримують оборонні структури України вже близько 20 років і, зокрема, робили це саме і за влади колишнього президента Віктора Януковича.

За її словами, Держдепартамент і Міністерство оборони США повідомили Конгрес про плани нинішнього тренування Національної гвардії України, щоб посилити внутрішні оборонні здатності України, ще минулого літа.

Прибуття до України американських військових для навчання Нацгвардії викликало різку реакцію в Росії. Там заявляють, що це не сприятиме врегулюванню на сході України і порушує мінські домовленості.

Раніше у п’ятницю, 17 квітня, на Львівщину прибули близько 290 американських десантників. Наступними місяцями вони навчатимуть там військовослужбовців Національної гвардії України – колишніх внутрішніх військ МВС, до першочергових завдань яких не належить ведення прямих бойових дій із противником. Тренування буде відбуватися в Міжнародному центрі миротворчості і безпеки на Яворівському полігоні у Львівській області – приблизно за 1300 кілометрів від зони бойових дій на сході України. Пізніше до американців приєднаються й військові інструктори з Великої Британії й Канади.

XS
SM
MD
LG