Доступність посилання

ТОП новини

Федерацію хокею Росії покарають за неповагу гравців до суперника


Федерація хокею Росії буде покарана за те, що гравці національної збірної залишили лід під час виконання гімну Канади після закінчення фінального матчу Чемпіонату світу в Чехії.

Голова Міжнародної федерації хокею Рене Фазель назвав вчинок російських гравців неповагою до суперника і заявив, що відповідальним за інцидент є керівництво збірної Росії. Фазель додав, що бачив, як Олександр Овечкін, Євген Малкін, Віктор Тихонов і Дмитро Куликов залишилися на льоду і намагалися зупинити інших гравців.

У Празі 17 травня відбувся фінальний матч Чемпіонату світу з хокею. Збірна Росії програла команді Канади з рахунком 1: 6. За словами президента Федерації хокею Росії Владислава Третяка, причиною того, що російські спортсмени залишили лід під час виконання гімну Канади, стала організаційна помилка. Третьяк зазначив, що російська команда «привітала канадців з перемогою, потисла їм руки».

У керівництві збірної Росії з хокею повідомили, що вивчать інцидент. «Відхід з льоду в хокеї – це спеціальна церемонія, за яку відповідають організатори», – сказав прес-аташе збірної Росії Ігор Ларін.

XS
SM
MD
LG