Доступність посилання

ТОП новини

Акція в Ризі: Україна вручила Євросоюзу символічну «заяву про вступ»


Акція в Ризі: Україна подала «заявку» на вступ до ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Акція в Ризі: Україна подала «заявку» на вступ до ЄС

Єврокомісару з питань політики сусідства Йоганнесу Гану вручили символічну «заяву про вступ до ЄС» від імені України, Молдови та Грузії.

Ця акція відбулася під час конференції громадянського суспільства напередодні саміту «Східного партнерства». Для цього в холі, де відбувався захід, поставили ватмани – бажаючі могли розписатись, тис самим підтвердивши прагнення вступу до Євросоюзу.

Представник української делегації, звертаючись до Гана, зауважив: держави усвідомлюють, що попереду багато роботи.

«Ми закликаємо до солідарності з нашими країнами. І цим символічним кроком ми просимо про історичну відповідальність і стратегічне бачення. Щоб була політична воля у європейських лідерів. Щоби показати нашим суспільствам, що ми бажані у Євросоюзі, у європейській родині», – сказав він.

У відповідь на це Йоганнес Ган зауважив: «Якщо дозволите, я заберу ці постери з собою».

До проекту підсумкового тексту Ризького саміту внесли зміни, документ містить формулювання про «європейські прагнення і європейський вибір» країн-партнерів ЄС.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зміни до проекту декларації внесли в останню хвилину після годинних переговорів у Брюсселі і це «може означати хороші новини» для Грузії, Молдови й України.

У Ризі 21 травня відкривається дводенний саміт «Східного партнерства» за участю лідерів Євросоюзу, керівництва 28 країн-членів ЄС, а також представників шести країн ініціативи – України, Молдови, Грузії, Азербайджану, Вірменії й Білорусі.

XS
SM
MD
LG