Доступність посилання

ТОП новини

У 2015 році Україна експортувала ІТ-продукту на 2,5 мільярди доларів


У 2015 році Україна експортувала продукції IT-індустрії на 2,5 мільярди доларів, заявила в ефірі Радіо Свобода директор департаменту інновацій та інтелектуальної власності міністерства економіки України Олена Мініч.

За її словами, в індустріальній революції Україна має великі шанси стати «софтвер-хабом (важливим центром виробництва програмного забезпечення – ред.) для всієї Європи».

«В Україні ІТ-сектор зростає на 25% щороку, і якщо підсумувати, то за останні 10 років він зріс у 10 разів. На 2015 рік, за оцінками ІТ-спеціалістів і ІТ-компаній та асоціацій, частка експорту складає 2,5 мільярда доларів на рік. ІТ посідає третє місце після агросектору та металургії. І конкурує з експортом хімічних матеріалів», – зазначила Мініч.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після відвідання 6 лютого в Києві першого в Україні некомерційного інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних зазначив, що потенціал представників ІТ-сектору України є достатнім для того, щоб посісти лідерські позиції у Європі.

Українські експерти в галузі ІТ-технологій заявляли, що через 7-10 років IT-сфера може стати однією з найбільших експортних галузей.

XS
SM
MD
LG