Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін 15 лютого розгляне питання руху російських вантажівок територією України


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України розгляне питання руху російських вантажівок територією України 15 лютого.

Як повідомляє прес-служба уряду, у зв’язку з ситуацією, що склалася з проходженням через територію України вантажних транспортних засобів Росії, Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань оперативного штабу, основним завданням якого є постійний моніторинг ситуації та вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабміну.

На даний час також проводяться технічні консультації з представниками Європейської Комісії та деякими державами-членами ЄС, додають в прес-службі уряду.

У четвер, 11 лютого, в Україні почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію у відповідь на дії Росії; нині він охопив цілу низку областей. Активісти закликають владу України офіційно заборонити такий транзит.

Глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що уряду слід зібратися на екстрене засідання та ухвалити «принципове рішення» щодо російських вантажівок.

Сьогодні Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії. Тепер він можливий тільки через територію Білорусі, через певні визначені прикордонні пункти, за умови відстежування руху вантажів за допомогою російської системи супутникової навігації «Ґлонасс» тощо.

XS
SM
MD
LG