Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Севастополі підприємства працюватимуть уночі, щоб заощадити електроенергію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В уряді окупованого Росією Севастополя повідомляють про переведення промислових підприємств міста, крім оборонних, на роботу в нічний час – із 23:00 до 7:00.

За рішенням фактичної влади, торговельні мережі використовують власні резервні джерела живлення; кількість тролейбусів, які виходять на лінії, зменшена до 19, натомість зросла кількість автобусів на міських маршрутах.

«І тільки в разі, якщо цих заходів недостатньо, відбувається відключення вуличного освітлення та обмеження подачі електроенергії до житлового сектору», – повідомив чиновник комунального господарства Андрій Дьомін.

Проблеми з електропостачанням поновилися в Криму і Севастополі з 19 березня. На окупованому півострові повернулися до графіка відключення електроенергії «три години через три», а в деяких районах Севастополя світло відключають щогодини.

З грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок із Росії й енергомостом із Кубані.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG