Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму наступного тижня вимикатимуть світло, можлива повна зупинка енергомосту


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В анексованому Росією Криму повідомляють про значні обмеження в подачі електроенергії, а також про можливість аварійного вимкнення лінії енергомоста. Про це повідомляє прес-служба підконтрольного Кремлю кримського уряду з посиланням на «Крименерго».

«У зв’язку з виконанням планових ремонтних робіт з перевлаштування заходів КПЛ (кабельно-повітряна лінія) 220 кВ енергомосту на перехідних пунктах «Крим» і «Кубань» вводиться зниження оперативного ліміту по Криму і Севастополі в період з 00:00 11 квітня 2016 року до 23:59 годин 17 квітня 2016 року», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що ліміт при перетікання становитиме 285 МВт, оперативний ліміт встановлюється в розмірі 687 МВт.

У цей період зв’язок енергосистеми Криму і Росії буде здійснюватися по одній високовольтної лінії КПЛ 220 кВ Тамань – Камиш-Бурун або КПЛ 220 кВ Тамань – Кафа.

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низки економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG