Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: через скарги екс-кандидатки в мери відкрили два кримінальні провадження


Дзержинський райвідділ поліції Кривого Рогу відкрив два кримінальні провадження на виконання рішення судів, які задовольнили скарги колишнього кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Інни Іванченко. Інформацію про це підтвердили в райвідділі.

Дві заяви колишньої кандидатки, де йдеться про ймовірні виборчі порушення її опонента на виборах, чинного міського голови Юрія Вілкула, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як поінформувала колишня кандидатка Інна Іванченко, вона звернулась із двома заявами про виборчі порушення мера до поліції, але отримала відмову щодо внесення їх до Єдиного реєстру досудових розслідувань через відсутність складу злочину. Тоді вона подала позови до Дзержинського районного суду міста й виграла їх: згідно з рішеннями суду від 8 та 11 квітня, поліція мала внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань обидві заяви Іванченко – за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою) та ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права).

«Маємо два рішення Дзержинського районного суду Кривого Рогу, які дають надію на справедливе розслідування», – заявила Інна Іванченко.

У виборчому штабі Юрія Вілкула всі звинувачення щодо порушень із боку їхнього кандидата відкидають. За словами юриста Марини Акімової, яка була довіреною особою Вілкула під час виборів, рішення судів стосуються порушень не з боку кандидата Вілкула, а з боку правоохоронців, які не вносили заяви громадянки до єдиного реєстру.

8 квітня Дзержинський районний суд Кривого Рогу задовольнив першу скаргу колишнього кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Інни Іванченко на бездіяльність правоохоронних органів, які не вносили до єдиного реєстру досудових розслідувань її заяву про ймовірне виборче порушення з боку чинного мера Юрія Вілкула. Як зазначила Іванченко, суть її позову зводилась до того, що перевибори у Кривому Розі було призначено через те, що Вілкул не міг виконувати свої повноваження мера, у той же час він не пішов із посади й продовжував виконувати свої обов’язки впродовж всієї виборчої кампанії.

27 березня у Кривому Розі відбулись позачергові вибори мера, 31 березня на пленарному засіданні сесії Криворізької міської ради переможець Юрій Вілкул склав присягу міського голови.

XS
SM
MD
LG