Доступність посилання

ТОП новини

У Нікополі внаслідок обстрілу постраждав чоловік – влада


Наслідки обстрілів Нікополя силами РФ, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Нікополя силами РФ, фото ілюстративне

У Нікополі 64-річний чоловік зазнав осколкового поранення внаслідок атаки РФ, розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

«Сьогодні(18 травня – ред.) у Нікополі через ворожу атаку постраждав 64-річний чоловік. Він отримав осколкове поранення грудної клітки. Лікарі надали всю необхідну допомогу, оговтуватися буде вдома», – йдеться у дописі.

Лисак зазначив, що у місті пошкоджено приватний будинок, кілька торговельних кіосків і три приватні автомобілі.

«Гучно було і на інших територіях Нікопольщини – ворог застосував і дрони-камікадзе, і артилерію. Потерпали Мирівська, Марганецька, Покровська громади. Там, на щастя, люди вціліли», – додав голова ОВА.

Крім того, за даними Лисака, у Криворізькому районі внаслідок падіння уламків збитої ракети зайнялися суха трава та очерет.

«Вогонь рятувальники загасили. Однак пошкоджено лінію електропередачі, внаслідок чого без світла опинилися майже 3 тисячі сімей», – підсумував голова ОВА.

Нікополь регулярно зазнає російських атак з різних видів озброєння – ударних БПЛА, артилерії. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG