Доступність посилання

ТОП новини

Усунення Валентини Семенюк з посади голови Фонду держмайна суперечить Конституції та провокує чергову хвилю протистояння в парламенті


Про це заявив керівник Секретаріату Президента Віктор Балога. За його словами, прагнення уряду вирішити низку серйозних проблем, пов’язаних із діяльністю Фонду, зрозуміле й обґрунтоване. Але за Конституцією, зазначає Балога, голову Фонду державного майна призначає та звільняє з посади Верховна Рада на підставі подання прем’єра.

Про це заявив керівник Секретаріату Президента Віктор Балога.

За його словами, прагнення уряду вирішити низку серйозних проблем, пов’язаних із діяльністю Фонду, зрозуміле й обґрунтоване. Але за Конституцією, зазначає Балога, голову Фонду державного майна призначає та звільняє з посади Верховна Рада на підставі подання прем’єра.

Сьогодні уряд відсторонив Валентину Семенюк від керування Фондом. Причиною цього є проведення службового розслідування щодо її діяльності.

Тимчасово виконувати обов’язки голови буде «бютівець» Андрій Портнов, якого призначили першим заступником голови Фонду державного майна.

Матеріали до теми:

• Валентину Семенюк відсторонили від керування Фондом держмайна
XS
SM
MD
LG