Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко заявила про тиск Секретаріату Президента на суддів Конституційного Суду для ревізії закону про імперативний мандат для місцевих рад


На сьогоднішній прес-конференції Прем''єр-міністр зазначила: «Ми більше не будемо спостерігати за тим, як конституційних суддів по одному тягають у Секретаріат і примушують їх проголосувати за рішення про визнання неконституційним закону про імперативний мандат для місцевих органів влади. Тиск на Конституційний Суд іде з ранку до ночі».

«Ми більше не будемо спостерігати за тим, як конституційних суддів по одному тягають у Секретаріат і примушують їх проголосувати за рішення про визнання неконституційним закону про імперативний мандат для місцевих органів влади. Тиск на Конституційний Суд іде з ранку до ночі», – заявила у неділю на прес-конференції Прем''єр-міністр Юлія Тимошенко.

За її словами, ухвалення Конституційним Судом такого рішення перешкодить боротьбі з корупцією в місцевих радах.

Юлія Тимошенко закликала суддів КС не піддаватися тиску й ухвалювати рішення тільки відповідно до Конституції.

Голова уряду також наголосила, що її політична сила (БЮТ) буде домагатися звільнення суддів КС, котрі проголосували за ревізію закону про імперативний мандат для місцевих рад.

«Ми рано чи пізно доможемося того, ми знайдемо всі законні, правові конституційні можливості таких суддів усунути з посади», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона повідомила, що в четвер 13 березня Конституційний Суд ухвалив рішення щодо визнання неконституційними низки положень закону про імперативний мандат для місцевих рад.

* * * * * * * * * * * Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко також заявила, що виступає за змiну принципу формування Конституцiйного Суду на полiтичнiй основi.

«Я хотiла б, щоб при внесеннi змiн до Конституцiї ми за жодних обставин не залишали б такий порядок формування Конституцiйного Суду, за якого його склад фактично формується на полiтичнiй основi, i потiм цi суддi служать не закону i Конституцiї, а окремим партiям, окремим полiтичним особам i навiть окремим керiвникам, що займають певнi адмiнiстративнi посади», – зазначила Юлія Тимошенко.

При цьому вона сказала, що БЮТ домагатиметься змiни цього принципу.

«Саме тому, що сьогоднi так використовується КС i знаючи, скiльки ще рiшень Конституційного Суду готується на замовлення, наша полiтична сила не сприятиме тому, щоб нових суддiв приводили з Мукачєвого, без освiти та iнших квалiфiкацiйних складових. Такого бiльше не буде», – наголосила Прем’єр-міністр.

Матеріали до теми:

• БЮТ не братиме участі в роботі парламенту доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва – Юлія Тимошенко • Юлія Тимошенко просить членiв ЦВК у понедiлок вранцi оформити подання про звiльнення Шаповала з посади голови Центрвиборчкому
XS
SM
MD
LG