Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко заявила, що Віктор Ющенко намагається ліквідувати в її особі конкурента на майбутніх президентських виборах


В інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung Прем’є-міністр сказала, що Президент своїми декретами ефективно заблокував близько 20 її «прозорих економічних ініціатив», які були покликані пролити світло у боротьбі з корупцією. За словами Тимошенко, пояснити такі кроки можна тільки підготовкою до чергової передвиборчої кампанії.


В інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung Прем’є-міністр України сказала, що Президент своїми декретами ефективно заблокував близько 20 її «прозорих економічних ініціатив», які були покликані пролити світло у боротьбі з корупцією. За словами Тимошенко, пояснити такі кроки можна тільки підготовкою до чергової передвиборчої кампанії.

«Я думаю, причина в тому, що Президент заглиблений у роздуми про вибори... і розглядає мене як конкурента. Але ця конкуренція не повинна стояти на заваді прозорості та реформам у моїй країні», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона також зазначила, що не має наміру підкорятися «незаконній» забороні Ющенка на приватизацію через побоювання розпродажу «стратегічних» активів за безцінь.

За словами Прем’єр-міністра, призупинення «чесної і прозорої» приватизації є спробою завадити їй виконати передвиборчі обіцянки про повернення населення внесків до Ощадбанку колишнього СРСР.

Агенство Reuters, яке цитує інтерв’ю Юлії Тимошенко німецькій газеті, зауважує, що у квітні Віктор Ющенко заборонив урядові продавати найбільші підприємства, а його адміністрація зажадала відставки міністрів економічного блоку на тлі зростання інфляції. У відповідь депутати від БЮТу поставили перед Президентом питання, щоб він визначився щодо його довіри кабінетові Тимошенко.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко:Верховна Рада після Пасхальних канікул ухвалить в першому читанні зміни до Конституції про створення парламентської республіки • Чи є життя після заяв? • Віктор Балога: Неухильне виконання коаліційної угоди вбереже парламентську більшість від розпаду • БЮТ: діяльність Президента є загрозою незалежності України • Коаліційний поєдинок
XS
SM
MD
LG