Доступність посилання

ТОП новини

Італійський прем’єр Берлусконі і нові пісні про кохання


Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі
Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі

Рим – Із початком нового політичного сезону італійські медіа підбивають підсумки: хто з відомих діячів країни був найпомітнішим минулого літа? Пальма першості за прем’єр-міністром Сильвіо Берлусконі. Після переконливої перемоги на квітневих виборах лідер правоцентристів примудряється бути постійно в центрі уваги політичної і бульварної хроніки. Одна з останніх новин: напередодні Різдва має з’явитися новий альбом із баладами про кохання на слова співучого прем’єра Італії Сильвіо Берлусконі.

Увечері в розкішному маєтку на Сардинії лине задушевна пісня. Пан Берлусконі, як завжди і всюди, намагається бути солістом. Серед багатьох захоплень бізнесмена-політика спів та поезія – на почесному місці. Як результат творчої діяльності – два диски романтичних балад.

Перший альбом неаполітанських та італійських пісень у 2003 році розійшовся накладом 45 тисяч примірників. Через три роки, у листопаді 2006-го, вийшов другий диск під назвою «Останнє кохання». Пісні на вірші Берлусконі виконує неаполітанський шансоньє Маріано Апічелла.

Нині триває робота над третім альбомом. До нього увійдуть 14 пісень. Одна з них незабаром лунатиме у рекламному ролику на телеканалі «Медіасет», що належить пану Берлусконі. За словами Маріано Апічелли, через зайнятість прем’єра робота просувається повільно.

Для завершення запису глава уряду мав присвятити кілька днів своєї відпустки. Співак сподівається, що альбом з’явиться у грудні. Жодного рядка про політику, каже він, усі тексти лише про любов.

Пісні відвернуть увагу від соціальних проблем?

Чи заспокоять ці серенади робітників у П’ємонті, або рибалок на Сардинії, котрі сплачують податки найвищі у Європі, а заробітки мають найнижчі? Чи підбадьорять романтичні пісні решту мешканців Італії, які не спроможні миритися з невпинною інфляцією?

Як вважає журналіст Массиміліано ді Паскуале, поетично-пісенна творчість Берлусконі – це ще одне свідчення того, що він справді блискучий оратор і талановитий популіст.

«Безперечно, Сильвіо Берлусконі – великий комунікатор. Співаючи неаполітанські пісні, він стає ближчим до народу, бо співає те, що подобається простому люду. Тому він і є таким популярним. Він як політик – далеко від людей, але «він один з нас», думають у народі. І це одна з рис популістської стратегії Берлусконі», – зазначив Массиміліано ді Паскуале.

Бадьорий чоловік у штанях на підтяжках із білою панамою на голові – таким на сторінках місцевих видань італійці бачили свого лідера під час відпустки. Він люблячий чоловік, турботливий батько і лагідний дідусь, котрому в кінці вересня виповнюється 72 роки.

100 днів четвертого уряду Берлусконі оцінили добре

Не обійшла увагою італійського прем’єра і західна преса, яка схвально оцінила перші 100 днів діяльності четвертого уряду Сильвіо Берлусконі. Серед найпомітніших досягнень: розв’язання сміттєвої кризи у Неаполі і завзята боротьба зі злочинністю.

За даними американського тижневика «Newsweek», популярність прем’єра Сильвіо Берлусконі на батьківщині – найвища, порівняно з його європейськими колегами у Великобританії, Франції та Іспанії.

(Рим – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG