Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат на віце-президента США готова до війни з Росією через Грузію чи Україну


Сара Пейлін у своєму першому великому телеінтерв’ю як кандидат на віце-президента від Республіканської партії закликала прийняти Грузію й Україну до НАТО.

На запитання, чи в такому разі США муситимуть воювати з Росією, якщо вона нападе на ці держави, Пейлін відповіла: «Може бути, що й так».

Вона нагадала, що таким є договір про НАТО: якщо на одну з його країн нападають, то іншим варто чекати прохання про допомогу.

Але при цьому Пейлін заявила, що не можна повторювати «холодну війну».

Вона також назвала неприйнятним і неспровокованим вторгнення Росії до Грузії. США мусять бути пильними і «засвідчити підтримку Грузії», наголосила Пейлін.

На її думку, відповіддю США на вторгнення Росії до Грузії могли б стати економічні санкції.

Два тижні тому кандидат на президента США від Республіканської партії Джон МакКейн несподівано обрав Сару Пейлін кандидатом на віце-президента.

Опоненти закидають 44-річній матері п’яти дітей, яка вперше прийшла в «велику політику» менш як два роки тому як губернатор штату Аляска, повний брак зовнішньополітичного досвіду.

У телеінтерв’ю, яке Пейлін дала в четвер телеканалові ABC News, вона визнала, що не має такого досвіду. Але вона нагадала, що і в попередніх президентських кампаніях було багато кандидатів на віце-президента без такого досвіду.

Суперниками Джона МакКейна і Сари Пейлін від Демократичної партії будуть Барак Обама і Джозеф Байден.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG