Доступність посилання

ТОП новини

Президент звинувачує уряд, а уряд – голів облдержадміністрацій


Київ – Президент Віктор Ющенко і уряд знову почали обмін звинуваченнями на адресу одне одного. Тепер предметом звинувачень стали кошти, виділені на ліквідацію наслідків повені, яка в липні цього року вразила п’ять західноукраїнських областей.

Вчора, перебуваючи з візитом в Івано-франківській та Чернівецькій областях, Президент Віктор Ющенко розкритикував уряд за повільні темпи фінансування робіт із ліквідації наслідків літніх повеней. Голова держави доручив Кабміну негайно погасити борги перед потерпілими від стихії. Ще гірша ситуація, за словами Президента, із виділенням коштів на відбудову стратегічних об'єктів: мостів, дамб, автошляхів.

«124 мільйони до сьогодні урядом не профінансовано, – каже Віктор Ющенко. – Це є непроста соціальна тематика. Причому уряд двічі змінював норми соціальні. Додавав, додавав, дійшов до того, що немає чим фінансувати».

Президент пожалів голів облдержадміністрацій

В уряді заявляють, що усі видатки на ліквідацію наслідків повені профінансовані урядом у повному обсязі. За словами Юлії Тимошенко, на рахунках місцевих адміністрацій залишилося невикористаними близько 600 мільйонів гривень.

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов сьогодні заявив, що виділені урядом кошти на ліквідацію наслідків стихійного лиха обласні державні адміністрації використовують неефективно.

«Уряд своєчасно інформував Президента і вимагав від нього поновити дисципліну і покарати голів обласних адміністрацій, які не виконують свої обов’язки і, більше того, порушують елементарну виконавчу дисципліну, – зауважив Турчинов. – На жаль, я отримав лист від голови Секретаріату Президента пана Балоги з відповіддю, що вони не бачать ніяких підстав для того, щоб посилити відповідальність губернаторів або оголосити їм догани чи інші адміністративні «вливання».

Перший віце-прем’єр також зазначив, що контрольне-ревізійне управління виявило зловживань на 80 мільйонів гривень із коштів, призначених для ліквідації наслідків.

У другій половині липня цього року Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька і Вінницька області постраждали від повені.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG