Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада – без Голови до 2 грудня


Народні депутати у четвер проголосували за продовження перерви, не розглядаючи питання про обрання спікера парламенту. За рішення працювати сьогодні та завтра у комітетах Верховної Ради проголосувало 302 народних депутати з 441 зареєстрованого у сесійній залі.

Згідно з робочим календарем Верховної Ради, наступного тижня народні депутати планують працювати в округах, тобто пленарні засідання мали б поновитися в перший тиждень грудня.

До цього у четвер депутати декілька разів намагались проголосувати спершу за оголошення перерви і на півгодини, і на два дні, а відтак і за те, щоб перейти до розгляду питання про обрання голови Верховної Ради, але ці питання не набирали достатньої кількості голосів.

Уже на Погоджувальній раді у четвер лідери фракцій досягли домовленості оголосити перерву на четвер і п’ятницю.

Верховна Рада 12 листопада звільнила Арсенія Яценюка з посади голови парламенту. Відставку Яценюка підтримали 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 27 – від КПУ, 20 – від Блоку Литвина, 10 – від «Нашої України – Народної самооборони» та 1 – від БЮТ.

Відтак парламентарі вирішили оголосити перерву до 18 листопада, щоб узгодити кандидатуру спікера. Однак цього не сталося у зв’язку з відсутністю погодженої кандидатури на цю посаду.

Згідно з повідомленнями, є кілька головних кандидатів на посаду Голови Верховної Ради: голова фракції блоку свого імені Володимир Литвин, перший заступник голови парламенту Олександр Лавринович і депутат від фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» Іван Плющ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG