Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» сподівається домовитися з «Газпромом»


Переговори між «Нафтогазом України» та російським «Газпромом» щодо узгодження умов постачання й транзиту газу в 2009 році тривають сьогодні в Москві й можуть завершитися результативно.

Про це повідомив речник української компанії Валентин Землянський.

«Час до кінця року ще є, і «Нафтогаз України» розраховує на успішне завершення переговорів і підписання контрактів», – сказав представник «Нафтогазу».

Водночас голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, коментуючи сьогодні перебіг переговорів, укотре заявив: якщо не буде укладений контракт із українською стороною, російська компанія вже з 1 січня припинить постачання газу до України. Для цього вже сформували оперативний штаб.

«Переговори зараз тривають. Шеф сидить із Дубиною (головою «Нафтогазу») в прямому й переносному сенсі. Сподіваємося, що сьогоднішній день принесе якісь конкретні результати», – заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

За його словами, українська сторона наполягає на підписанні нового прямого контракту без погашення наявного боргу, з чим не згоден «Газпром».

До кінця року українській компанії необхідно заплатити понад 2 мільярди доларів, проте, за даними російської компанії, Україна не має можливості погасити цей борг грошами в необхідні терміни.

«Газпром» пропонував «Нафтогазу» зарахувати цю суму в рахунок оплати за майбутній транзит російського газу до Європи, проте українська сторона наразі не погодилася на таку пропозицію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG