Доступність посилання

ТОП новини

Ульянченко: Головне завдання «Нашої України» – щоб Ющенко знову виграв вибори


Новопризначений керівник Секретаріату Президента України Віра Ульянченко вважає своїм головним завдання на цій посаді зробити Секретаріат дорадчим органом глави держави.

А «завдання партії – зробити все, щоб лідер політичної сили, голова партії виграв вибори», – зазначила Віра Ульянченко, відповідаючи на питання про основне завдання і мету «Нашої України».

Про це Ульянченко сказала в ефірі програми «Свобода на Інтері».

Вона повідомила, що перше завдання, яке поставив перед нею Президент, – щоб Секретаріат одержав статус його дорадчого органу.

За її словами, Секретаріат Президента має допомагати главі держави виконувати його функції. «Моє завдання – щоб Секретаріат Президента не був фабрикою розбіжностей, якихось недомовленостей», – сказала Ульянченко.

Вона зазначила, що Президент Віктор Ющенко завжди бажав і бажає вести діалог з політичними та економічними елітами, суспільством, громадськими організаціями.

Ульянченко наголосила, що Секретаріат Президента за її керівництва не буде автономним гравцем, він завжди буде відкритим для діалогу з усіма інститутами.

Як новообраний голова ради партії «Народний союз «Наша Україна» Віра Ульянченко заявляє, що основне завдання НСНУ – максимальне сприяння обранню Віктора Ющенка на другий президентський термін.

Хто така Віра Ульянченко

Віктор Міняйло

Президент Віктор Ющенко призначив на посаду голови свого Секретаріату Віру Ульянченко. До призначення вона очолювала Київську обласну державну адміністрацію, а від минулої суботи, 16 травня, вона голова Ради пропрезидентської партії «Народний союз «Наша Україна».

Коли в Україні згадують «Віру Іванівну», то всі знають: йдеться про Віру Ульянченко і ні про кого іншого. Цей бренд належить тільки їй. Всі також впевнені: саме через Віру Іванівну пролягає шлях до кабінету Президента України. Але все по порядку.

Якщо задати в інтернеті пошук «Віра Іванівна Ульянченко» можна з’ясувати: народилася в 1958 році в Чернігівській області. Закінчила філологічний факультет Київського університету. Викладала українську мову в ПТУ. Потім на комсомольській і партійній роботі, а на час проголошення незалежності України – інструктор ідеологічного відділу Радянського райкому Компартії Києва.

Вже у незалежній Україні Віра Ульянченко працює в секретаріаті Верховної Ради, потім керівником служби на той час першого віце-прем’єра Валентина Симоненка.

А в 1993 році стає генеральним представником акціонерної судноплавної компанії «Бласко» у Києві. Того самого «Бласко», яке очолював Павло Кудюкін. Він уже відсидів 10 років за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Віра Іванівна в одному з інтерв’ю зазначала, що бізнесом там не займалася, а виконувала у столиці представницькі функції.

Як би там не було, але після скандалу і арештів навколо «Бласко» Віра Ульянченко їде до Америки, де перебувала 5 років. Сама вона стверджує, що поїхала за океан народжувати і виховувати дочку.

Під крилом Президента

Після п’ятирічного перебування в екзилі Віра Іванівна повертається на історичну батьківщину, де спочатку працює начальником управління з організаційних і кадрових питань «Укрсоюзсервісу». У 2000 році стає керівником апарату Прем’єр-міністра України Віктора Ющенка. За даними сайту «Тема», на цю посаду її привів колишній голова Секретаріату Президента Олег Рибачук.

Вона залишається зі своїм шефом і після відставки, проходить президентську компанію. А коли парламентарії з «Нашої України» масово пішли у виконавчу владу, стає народним депутатом. У сесійній залі посідала крісло, на якому перед тим був Віктор Ющенко.

Із діяльністю Віри Іванівни добре знайома журналістка Галя Мойсєєва, яка у розмові з Радіо Свобода зазначила: «На відміну від Балоги Віра Ульянченко є такою собі Іриною Радіоновною, нянею для Ющенка. Якщо Балога був для нього менеджером, який намагався бути директором Президента, то Віра Ульянченко буде заспокоювати Ющенка. І ще один момент: вона близька до нього ментально».

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG