Доступність посилання

ТОП новини

Затримка Пукача свідчить, що нормально запрацювали спецслужби (Огляд преси)


Київ – Людина, котра безпосередньо керувала викраденням журналіста Георгія Гонгадзе, а потім ніби власноручно його задушила, схоплена на Житомирщині і під конвоєм доставлена в Київ. Як пише газета «Вечірні вісті», експерти передбачають гучну справу і непокояться за життя затриманого міліцейського генерала Олексія Пукача.

А ось експерти газети «Голос України» вважають, що свідчення Пукача не стануть сенсацією і не матимуть переломного впливу на політичну ситуацію в країні, зокрема, на президентські передвиборні перегони. Однак затримання цієї ключової фігури «головної кримінальної справи країни», безумовно, загострить інтригу. У разі, якщо будуть названі замовники вбивства журналіста і «справу Гонгадзе» доведуть до кінця, Віктор Ющенко покаже Європі й своїм виборцям, що він виконав одну з даних ним п'ять років тому обіцянок.

«Пукача взяли не просто так. Найімовірніше, це була політична воля Ющенка». – На цьому в газеті «Нова» наголошує автор касетного скандалу екс-майор СБУ Микола Мельниченко. Він переконаний, що «необхідно терміново внести представлення до Верховної Ради про згоду народних депутатів на затримання В.Литвина, Л.Деркача і Л.Кучми. Інакше тільки-но Пукач почне говорити, ці троє втечуть з країни».

У цьому ж числі «Нова» газета стверджує, що СБУ за часи президентства Віктора Ющенка із колись потужної структури деградувала в штатну обслугу, яка працює в політичних інтересах владної верхівки. А почалася нелюбов чинного Президента до СБУ через його негативне ставлення до спецслужб ще за радянських часів.

Затримка генерала Пукача свідчить, що в Україні, нарешті, нормально запрацювали спецслужби, а в СБУ з’явилися люди, які здатні ефективно вести оперативну роботу, стверджує експерт газети «День». Він переконаний, що Пукач розповість усе, що знає, бо «його психологічний стан після стількох років переховування пригнічений. Він «викладе» абсолютно все, ми дізнаємося багато нового, і це може дуже боляче вдарити по політичній перспективі тих чи інших політиків». Докладніше з прогнозами і коментарями знайомить стаття «Затримання Пукача. Друга спроба...».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG