Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко звинувачує уряд у зриві співпраці з МВФ


Президент Віктор Ющенко звинувачує уряд в тому, що Міжнародний валютний фонд не дасть Україні чергового траншу кредиту. Про це він сказав в інтерв’ю «5-му каналу» в неділю.

«Я переконаний, що МВФ не дасть Україні чергового траншу, тому що це повне ігнорування Меморандуму (підписаного з МВФ – ред.)», – наголосив Віктор Ющенко, додавши, що Кабінет Міністрів не виконав п’ять із шести пунктів своїх зобов’язань закріплених у Меморандумі.

Водночас Президент не бачить своєї провини через підписання ним закону про підвищення соціальних стандартів, незважаючи на заклик МВФ цього не робити.

«Ну, по-перше, я даю відповідь на джерела (фінансування підвищення зарплат та пенсій – ред.), які не ускладнюють ні роботу уряду, ні Міжнародного валютного фонду», – зауважив він, нагадавши, що вніс на розгляд парламенту законопроект по внесенню змін до держбюджету щодо знаходження такого фінансування.

Також Президент зауважив, що виконав вимогу Конституції й законів України, забезпечуючи людині базові соціальні стандарти.

Глава держави зазначив, що Прем’єр-міністр також підвищувала зарплати певним категоріям, які зазвичай беруть участь у виборах – поштарям, медикам, тощо. «Це несправедлива соціальна політика», – зауважив Президент. У той час як, акцентував Ющенко, його рішення стосувалось усіх людей України.

У неділю, 8 листопада, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан заявив, що Фонд відновить роботу з Україною тільки після призначених на січень 2010 року президентських виборів.

МВФ у листопаді 2008 року ухвалив надання Києву дворічної програми stand-by на суму близько 16,4 мільярда доларів і за цей період уже видав трьома траншами 10,5 мільярда доларів. У разі виконання умов програми МВФ обіцяв виділити Україні до кінця 2009 року ще 3,8 мільярда доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG