Доступність посилання

ТОП новини

Президент Янукович у Криму: тихого життя не буде


Ukraine - Ukraine's President Viktor Yanukovych addresses the audience in the Crimean city of Simferopol, 18Mar2010
Ukraine - Ukraine's President Viktor Yanukovych addresses the audience in the Crimean city of Simferopol, 18Mar2010

Сімферополь – Новообраний Президент України Віктор Янукович свій перший робочий візит всередині країни зробив до Криму. Тут він представив нових керівників парламенту, уряду і силових структур автономії і зробив кілька важливих заяв. Зокрема, він пообіцяв провести реформу судової, житлово-комунальної й пенсійної систем, підняти пенсію українцям до «російського рівня», а також створити антикорупційне бюро, щоб боротися з чиновниками, які «бюджет перетворили у бізнес, а кишені шиють до п’ят». Він також повідомив, що найближчим часом видасть спеціальний указ про відзначення 65-річчя перемоги у «Великій вітчизняній війні».

Віктор Янукович розповів, що у згаданому указі буде відображений увесь комплекс заходів святкування Дня Перемоги цього року, зокрема, і проведення військових парадів у містах-героях України. Він сказав, що «буде правильно, якщо у Севастополі пройде спільний парад із Росією».

Глава держави також наголосив на пріоритетності соціального питання для ветеранів війни і заявив, що така державна допомога і пільги будуть синхронізованими й рівнозначними у відповідних указах Президентів України, Росії і Білорусі.

У Криму, крім Севастополя, військовий парад має пройти і в місті-герої Керчі, відповідне доручення Президент дав міністру оборони Михайлу Єжелю в четвер у Сімферополі. Правда, тут є проблема, бо стройових частин української армії в Керчі нема, є лише прикордонники. Журналісти уже жартують, що це стане приводом для розміщення у Керчі українського військового гарнізону. Або ж розташування тут підрозділів Чорноморського флоту Росії.

Привіт від Кучми

Очікувалося, що Віктор Янукович також відвідає Севастополь, де представить нового главу міської держадміністрації і нового командувача ВМС України. Втім, указ про севастопольського мера так і не вийшов, а віце-адмірала Віктора Максимова, як вищого військового начальника в Криму, Президент представив кримським керівникам у приміщенні парламенту автономії. Там же він покритикував колишніх керівників АРК, потім подякував їм за роботу в «непростий час» і оголосив, що призначив колишнього кримського спікера Анатолія Гриценка главою Херсонської обласної державної адміністрації.

А от нових керівників автономії глава держави трохи полякав і змусив конспектувати його виступ. «Просив би записувати. Ми тут не на прогулянці. Тому що у наступний свій приїзд я буду у вас запитувати, як ви все виконували. Я не лекцію приїхав читати до Криму. Я спитаю по повній програмі. Тихого життя не буде. Ми будемо наводити порядок у всіх сферах життя автономії. У всіх!» – пообіцяв Президент.

Сімферопольці могли це відчути і побачити ще зранку, коли в сніг на центральних вулицях міста клали асфальт, а потім, поки Президент обідав із почтом, на кілька годин рух автотранспорту в центрі міста був перекритий і виникли величезні затори. Кримчани могли пригадати часи Президента Кучми, коли вулиці під час його приїзду перекривали на кілька годин.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG