Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проводять обшуки на підприємствах опозиціонерів


Сімферополь – У четвер одразу в кількох офісах і підприємствах у Сімферополі і Севастополі, серед акціонерів яких – відомі кримські б’ютівці, пройшли обшуки. Кримський штаб Блоку Юлії Тимошенко майже весь четвер був блокований озброєними та екіпірованими бійцями в чорних масках. Разом з тим усі силові структури в автономії від коментарів відмовлялися.

І в Головному управлінні МВС України в Криму, і в Державній податковій адміністрації в АРК відмовилися пояснювати для Радіо Свобода події четверга, коли близько 11:00 група озброєних автоматами людей в уніформі і масках заблокувала офісний центр на вулиці Козлова, 45 у Сімферополі, а також в Балаклаві яхт-клуб «Золотий символ». На кількох підприємствах, розташованих там, пройшли обшуки. Податківці заявили, що офіційний коментар, очевидно, буде уже після свят.

Разом з тим сімферопольський Центр журналістських розслідувань з посиланням на керівника прес-групи Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в АРК Артура Мазіна, повідомив, що обшуки у приміщенні на Козлова, 45, проводяться в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом ухиляння від сплати податків підприємствами, зареєстрованими за згаданою адресою. Справу порушила прокуратура півроку тому, і зараз її розслідування веде податкова міліція.

Артур Мазін відмовився уточнити, які саме підприємства перевіряються і які документи вилучаються. Разом з тим відомо, що акціонерами усік комерційних структур, де пройшли обшуки, є народні депутати України, лідери кримських б’ютівців Андрій Сенченко та Сергій Веліжанський.

«Маски-шоу» для опозиції?


Кримські б’ютівці одразу зробили заяву і назвали дії податківців «спробою з комерційною метою наїхати на політичний штаб опозиції».

Андрій Сенченко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що обшуки проводилися на підприємствах, які працюють в різних галузях, вони не мають між собою жодних договорів і нічим між собою не пов’язані, крім того, що частина їхніх акціонерів – політики з Блоку Юлії Тимошенко.

Андрій Сенченко переконаний, що такі дії – «наїзд, політичне замовлення, зовсім нахабна, цинічна, абсолютно безпардонна демонстрація тупої сили». За його словами, це «єдине, на що сьогоднішня влада здатна».

Лідер кримських «бютівців» припускає, що подібні демонстративні силові акції продовжуватимуться. І їхня мета – залякати опозицію та її лідерів.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG