Доступність посилання

ТОП новини

У Львові затримали сестру народного депутата Андрія Парубія


Львів – Сьогодні працівники Львівського УБОЗу затримали трьох працівників Сихівської податкової інспекції у Львові за хабарі. Серед затриманих – рідна сестра народного депутата України від фракції НУНС Андрія Парубія – Олена. Деякі представники опозиції вважають, що це замовна справа з метою дискредитувати опонентів влади.

Львівські правоохоронці кажуть, що стежили за Оленою Парубій вже тривалий час. Вона очолює управління оподаткування фізичних осіб Сихівської районної податкової інспекції Львова. У коментарі Радіо Свобода начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-майор Михайло Цимбалюк повідомив, що затримані троє співробітників, які вимагали від підприємців Львова хабарі за відмову від проведення перевірок і притягнення підприємців до відповідальності за несплату податків. Податківці були затримані на «гарячому» при отриманні 2000 доларів як хабара.

Михайло Цимбалюк сказав: «Затримані троє співробітників Сихівської податкової інспекції: це начальник управління оподаткування фізичних осіб, начальник відділу контрольно-перевірочної роботи, начальник відділу адміністрування податків. Усі вони доставлені в управління УБОЗ. Усі вони затримані під час отримання чергового хабара в розмірі двох тисяч доларів США від приватного підприємця. Це лише частина хабара. Бо цей підприємець звернувся раніше у правоохоронні органи й подальші дії документувались за дозволом суду. У кабінетах були виявлені 14 тисяч гривень і 2700 доларів. Усі грошові докази помічені спеціальною речовиною».

Затримання сестри депутата як політичне замовлення?

Це не боротьба з хабарництвом, а політична дискредитація, вважають деякі представники опозиції. Парламентар від БЮТ Степан Курпіль заявляє, що у такий спосіб, за вказівкою з Києва, чиниться тиск на Андрія Парубія. Адже регіонали і комуністи підтримують подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака.

Прокуратура Києва 14 травня порушила кримінальну справу проти обох парламентарів за фактом безладдя у Верховній Раді, коли ратифікували договір про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму. Деякі депутати стверджують, що саме Парубій і Гримчак кидали у зал засідань димові шашки. Натомість обидва депутати-нунсівці це заперечують.

«Виглядає на спецоперацію, якщо розглядати в контексті подій у парламенті, – зауважує Степан Курпіль. – Ця справа виглядає як політичні переслідування. Не виключаю, що така практика триватиме».

Народний депутат Андрій Парубій, коментуючи арешт своєї сестри, сказав агентству УНІАН: «Це сфабрикована справа, яка має на меті вчинення психологічного і морального тиску на мене. Я хочу сказати, що влада, бачачи, що не може знищити мене, намагається знищити мою сім’ю. Це показує обличчя цієї влади. Я хочу їм сказати: якщо вони хочуть щось мати проти мене, вони можуть бити по мені, але це не по-чоловічому і нижче будь-якої гідності – бити по тих людях, які мені дорогі».

Всі матеріали правоохоронці надіслали в прокуратуру, яка і вирішить, чи порушувати кримінальну справи проти трьох працівників податкової адміністрації Сихівського району Львова.


Від редакції: Увечері в вівторок повідомили, що сестру народного депутата Андрія Парубія звільнили з-під варти.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG